nieuws

Werkloosheid in de bouw blijft maar dalen: nog maar 4.370 personen in de WW

bouwbreed 936

Werkloosheid in de bouw blijft maar dalen: nog maar 4.370 personen in de WW

De krappe arbeidsmarkt zorgt ook voor steeds minder drukte bij het UWV. In augustus hadden nog 4.370 mensen die in de bouw hun werk verloren een WW-uitkering, dat is 44 procent minder dan een jaar geleden.

De werkloosheid in de bouw daalt sinds 2014. In december 2013 stonden er bij het UWV nog ruim 26.000 uit de bouw afkomstige WW’ers genoteerd.

De werkloosheid treft vooral ouderen. De overgrote meerderheid (68 procent) van de mensen die aan de kant staat is ouder dan 50 jaar.

Vooral in woningbouw zijn vaklieden niet aan te slepen

De laatste anderhalf jaar is het personeelstekort sterk gegroeid. Vooral in de woningbouw zijn de vaklieden niet aan te slepen. 44 procent van de bedrijven zegt projecten te moeten uitstellen wegens het gebrek aan personeel.

Volgens het CBS had de bouw in het tweede kwartaal 16.300 vacatures. Per duizend banen zijn er 53 vacatures. De schaarste aan personeel hangt samen met de grote uitstroom tijdens de crisis. Van de 483.000 mensen die in 2008 in de bouw werkten, zijn 196.000 definitief uit de sector verdwenen.

Reageer op dit artikel