nieuws

Dekens, voedsel en tenten van BAM op weg naar Lombok

bouwbreed 1426

Dekens, voedsel en tenten van BAM op weg naar Lombok

BAM International stuurt tenten, dekens en voedsel naar een door de aardbeving getroffen weeshuis op het Indonesische eiland Lombok. De bouwer heeft een band met het weeshuis en wil de kinderen vannacht niet in de kou laten slapen.

Lombok werd zondag getroffen door een flinke aardbeving, die al aan zeker 98 mensen het leven heeft gekost. Een weeshuis, dat wordt gerund door een Nederlandse familie  uit Heerhugowaard en aan zo’n tachtig kinderen onderdak biedt, werd ook flink getroffen. Er vielen geen slachtoffers, maar van de vier woongebouwen op het terrein is er geen een meer veilig om in te slapen. Er is er een volledig verwoest, van twee anderen is het dak naar beneden gekomen en bij de laatste zijn de muren beschadigd.

Tekst loopt door onder de foto

Een woongebouw dat volledig is verwoest. Foto: BAM.

Drie tenten voor elk 40 kinderen

Daarom zijn er op dit moment drie tenten van BAM onderweg. “Als het goed is kunnen ze daar elk moment aankomen. Het is daar nu ongeveer 15.00 uur, dus de kinderen kunnen vannacht gewoon beschermd slapen’, vertelt woordvoerder Arno Pronk. In elke tent passen zo’n veertig kinderen.

BAM International is al jaren actief in heel Indonesië. Op Lombok bouwt het bedrijf op dit moment niets, maar in het kader van corporate responsibility steunt BAM wel de Peduli Anak Foundation, waar het weeshuis onder valt.

BAM zou een nieuw familiehome financieren

“Eigenlijk was het plan dat er nog een familyhome gebouwd zou worden voor kinderen in gezinsverband en dat zou BAM financieren”, vervolgt Pronk. “Maar het is nu de vraag of dit doorgaat. Het zou goed kunnen dat het geld nu voor de opbouw van de woongebouwen nodig is. Maar dat is aan het weeshuis zelf om te beslissen.”

Maar voordat dit wordt besloten, is er eerst dringend hulp nodig. Naast de tenten, stuurt BAM voedsel en dekens vanuit Bali. Daar is een team bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een resort. Pronk: “Dat team heeft een vrachtwagen vol met proviand  en dekens richting Lombok gestuurd. Wat ik van collega’s daar heb gehoord was het niet makkelijk om dit de weg op te krijgen, want bijna alle vracht is volledig geboekt door de overheid. Maar als het goed is staat die vrachtwagen nu bij de douane, dus het duurt niet lang meer voordat het aangekomen is.”

Tekst loopt verder onder de foto

Het Facebookbericht vanuit de Peduli Anak Foundation.

Geen bouwwerken BAM beschadigd door aardbeving

Verder zijn er geen bouwwerken van BAM beschadigd door de aardbeving, maar dat komt omdat het bedrijf op dit moment niets bouwt op Lombok. Of de bouwer straks gaat helpen het eiland weer op te bouwen, is nog niet bekend. “Er zijn nu nog geen concrete plannen voor, maar we werken in heel Indonesië, dus het zou altijd kunnen”, aldus Pronk.

Reageer op dit artikel