nieuws

Vliegveld op zee voor minister nog niet van de baan

bouwbreed Premium 897

Vliegveld op zee voor minister nog niet van de baan
Cora van Nieuwenhuizen

Een luchthaven bouwen in de Noordzee is nog niet helemaal van de baan. Minister Cora van Nieuwenhuizen wil de optie alsnog bekijken.

Dit zei ze dinsdagavond in de Tweede Kamer, zo meldt het NHD. D66 en 50Plus hadden daarop aangedrongen. In het verleden zijn er namelijk wel onderzoeken gedaan naar een vliegveld op zee, maar inmiddels is de techniek sterk verbeterd.

‘Luchthaven onrealistisch’

Eerder zei de minister nog dat een luchthaven op een eiland voor de kust onrealistisch is. Het zou namelijk te veel geld kosten, te ver verwijderd zijn van de plek waar reizigers aankomen en voor grote gevaren zorgen voor de vliegveiligheid.

Nog steeds staat ze er sceptisch tegenover, zei ze dinsdagavond, maar toch wil ze kijken of de huidige stand van de techniek er inmiddels voor kan zorgen dat een vliegveld in zee wel mogelijk is. Maar het wordt dan wel een snelle check, schrijft de krant.

Reageer op dit artikel