nieuws

Lonen in de timmerindustrie gaan 3 procent omhoog

bouwbreed 748

Lonen in de timmerindustrie gaan 3 procent omhoog

Werkgevers en werknemers in de timmerindustrie hebben een 1-jarige cao afgesloten. Onderdeel van de afspraken is dat lonen met 3 procent omhoog gaan.

De cao loopt tot eind maart volgend jaar. Op 1 juli wordt een loonsverhoging van 2 procent doorgevoerd. Op 1 januari volgt nog eens een stijging van 1 procent. De cao geldt voor ongeveer 10.000 werknemers, die onder andere bij timmerfabrieken werkzaam zijn.

“Ik ben blij met dit akkoord”, reageert bestuurder Hans Crombeen van FNV Bouwen en Wonen. “De loonstijging past bij deze tijd en sluit aan bij de andere cao’s in en om de bouw. Daarnaast worden er echt stappen gezet om mensen gezonder naar de finish te helpen. Dat ontslaat ons niet van de verplichting om te blijven werken aan het lichter maken van het werk.”

Voor een gezonde pensioenleeftijd is afgesproken dat werknemers vanaf hun 57e vitaliteitsverlof kunnen opnemen. Dit maakt het mogelijk dat volgens een vierdaagse werkweek de pensioenleeftijd wordt bereikt. De kosten worden fifty-fifty door werkgevers en werknemers gedragen.

Monique Fledderman, onderhandelaar namens de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, toont zich eveneens tevreden met de uitkomst. “Samen met mijn mede onderhandelaars en in goed overleg met de vakbonden zijn we naar mijn mening, tot een mooie nieuwe regeling Vitaliteitsverlof gekomen en loonafspraken die passen in deze tijd.”

Reageer op dit artikel