nieuws

Almere kiest Amvest voor bouw flex-Floriade 2022

bouwbreed 1901

Almere kiest Amvest voor bouw flex-Floriade 2022

Almere heeft de ontwikkeling van het Floriadeterrein voorlopig gegund aan Amvest. Dura Vermeer en BPD grijpen naast de opdracht om de wereldtentoonstelling op te zetten en later om te vormen tot een super-duurzame woonwijk met 600 huizen.

De ontwikkelaar werkt nauw samen met Design Erick van Egeraat en Witteveen+Bos ingenieurs. De bieding van Amvest werd als beste van drie biedingen beoordeeld door een speciale beoordelingscommissie onder aanvoering van Winny Maas.

De gemeente is positief verrast door de bieding van Amvest. De ontwikkelaar wist de gemeente te overtuigen met hoge ambities op het vlak van innovaties en het realiseren van vastgoed voorafgaand aan het evenement in 2022, Amvest garandeert volgens opdrachtgever Almere een positief resultaat onder de eindstreep en is bereid tot forse investeringen in energiemaatregelen en gaat actief meewerken aan vernieuwende woonvormen en vervoersmodaliteiten.

Duurzamer dan duurzaam

Almere heeft een forse wensenlijst neergelegd en was niet zeker of alle partijen wel een geldige inschrijving zouden neerleggen: “Duurzamer dan duurzaam en circulair zijn harde eisen voor de bebouwing. Idealiter moet de wijk ook extra energie gaan opwekken. Het terrein wordt alleen toegankelijk voor emissievrij vervoer en dat geldt ook voor later.

Meer over deze aanbesteding

Meer over deze aanbesteding
Hart van het terrein wordt de straat van de toekomst, de i-Streets waar alle slimme technologie samenkomt. Hoe dat er uitziet, weten we nog niet, maar in principe mag alles”, stelde Floriade-directeur Remko Schnieders dit voorjaar in Cobouw toen nog 3 partijen in de race waren.

Financiële details moeten nog

Het gaat om een voorlopige gunning. Komende maanden stelt Amvest samen met de gemeente een definitief Ontwikkelingsplan en een ontwikkelingsovereenkomst op. Na goedkeuring daarvan door de gemeenteraad vindt dan in september de definitieve gunning plaats.


Project Floriade

  • Expo + 600 woningen + 42.000 m2 voorzieningen
  • Opdrachtgever: Gemeente Almere
  • Voorlopig gegund: Amvest Vastgoed, URBAN-RD, Design Erick van Egeraat en Witteveen+Bos
  • Contractvorm: Gebiedsontwikkeling
  • Geschatte contractwaarde: 250 miljoen euro
  • Definitieve gunning: september 2018
  • Floriade open: april 2022

Lees meer over de Floriade

Wie mag de flexibele Floriade bouwen

A6 Almere eerste energieneutrale snelweg

Eerste paviljoen Floriade 

Drie partijen in de race

 

 

Reageer op dit artikel