nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: gasloos bouwen in Groningen

bouwbreed 1533

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: gasloos bouwen in Groningen

We moeten van het gas af. In 2050 moeten we circulair zijn. Maar nu wordt er al gasloos gebouwd in Groningen. Vijf opmerkelijke projecten in de door aardbevingsschade getroffen provincie.

1. Bouwen kindcentrum ‘De Klaver’ voor basisscholen de Crangeborg / de Bongerd / kindvoorzieningen, na de sloop huidige school, aan de Hilmaarwegvin Stedum. Sloop start maart 2018. De school wordt aardbevingsbestendig gebouwd. Het duurzame project wordt gasloos, met warmtepomp, warmtekoudeopwekking, LED verlichting,  en tripleglas. Het valt in de frisse scholen klasse B, all elektric. Aannemer wordt medio maart bekend gemaakt.

2. Bouw van 68 appartementen, (34 sociale huur- en 34 vrije sector koop appartementen) aan de Molukkenstraat in de Indische buurt in Groningen. De appartementen worden gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd.

3. Bouwen van een Brede School Oostindië in Leek t.b.v. OBS De Hasselbraam / CBS Van Panhuys (samen 350 leerlingen) / kinderopvang / BSO en peuterspeelzaal SKSG (150 kinderen) / gemeentelijke gymzaal, perceel hoek Watersingel / De Knip in de nieuwbouwwijk Oostindië in Leek. Design & Build. Streven naar een duurzaam gebouw / gasloos / BENG.

4. Bouwen ca. 150 woningen op vrije kavels in Lombok / De Brake aan het Winsumerdiep. Project: ‘Munster’. Realisatie in 3 fasen van 50 woningen. Woningen worden gasloos. Fase 1 (projectnummer 506334) is al in 2017 in de verkoop gekomen.

5. Bouwen van een multifunctioneel centrum met zorg / sport en onderwijs aan de Meeden in Winsum. In het MFC komt o.a. brede school ‘De Tirrel’ voor basisscholen CBS De Piramiden / OBS Tiggeldobbe / kinderopvang / afdelingen voor verpleeghuis De Twaalf Hoven / sportcentrum. KAW heeft het programma van eisen opgesteld. Duurzaam project vanwege wko / 4000 zonnepanelen / gasloos / energieneutraal.

Voor meer informatie kijk op Bouwberichten.nl. 

Zie hier ook: vijf bijzondere hotelplannen.

Reageer op dit artikel