Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Focus op projectmanagement helpt Royal HaskoningDHV aan meer winst

bouwbreed Premium 1423

Focus op projectmanagement helpt Royal HaskoningDHV aan meer winst

Royal HaskoningDHV heeft zowel de omzet als de orderportefeuille afgelopen jaar zien groeien. Ook de winstgevendheid is verbeterd, mede dankzij een betere aansturing van projecten, meldt het ingenieursbureau.

Waar de omzet in de eerste helft van het jaar nog licht terugliep, was over heel 2017 toch sprake van een lichte toename (1,2 procent) tot 609 miljoen euro. De operationele winst ging met ruim een vijfde omhoog naar een kleine 30 miljoen euro. Onder de streep hield HaskoningDHV 12,8 miljoen euro over, 6 procent meer dan in 2016.

Het personeel deelde mee in de verbeterde resultaten. De werknemers mochten onderling 8,5 miljoen euro verdelen. Wel nam het aantal mensen op de loonlijst met 131 af tot 5771. Maar gezien de goed gevulde orderportefeuille, die eind vorig jaar goed was voor 341 miljoen euro aan toekomstige omzet, heeft HaskoningDHV dit jaar ruimte voor nieuw personeel.

Topman Erik Oostwegel: “Onze toekomstverwachting is positief, zowel qua huidige kernactiviteiten als met de nieuwe oplossingen die op de markt worden gebracht. De vooruitzichten voor verdere groei, hogere winstgevendheid en nieuwe mogelijkheden op basis van technologische innovatie zijn goed en de inzet van ons bedrijf ‘to enhance society together’ is sterker dan ooit.”

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels