nieuws

Installatiebedrijf Kropman definitief in Franse handen

bouwbreed 2670

Installatiebedrijf Kropman definitief in Franse handen

Kropman Installatietechniek komt definitief in handen van het Franse bouwconcern Eiffage. Het laatste obstakel voor de overname, toestemming van de mededingingsautoriteit ACM, is inmiddels geslecht.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt zijn er geen redenen om aan te nemen dat de concentratie “de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren”.

Eiffage neemt een belang van 51 procent in Kropman, zo maakten de Fransen eind vorige maand bekend. Daarmee breidt  het concern zijn Europese netwerk in de installatietechniek verder uit. Eiffage deed nog niet eerder een overname in Nederland.

Kropman, het op acht na grootste installatiebedrijf van ons land, is goed voor een omzet van ruim 150 miljoen en telt achthonderd werknemers. De Nijmeegse onderneming biedt een breed scala aan diensten aan. Kropman zal onderdeel worden van Eiffage Énergie Systèmes.

Met de overname wordt Kropman het derde grote installatiebedrijf dat in Franse handen valt. Ook Engie en Spie hebben een moeder uit Frankrijk.

Reageer op dit artikel