Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Bouwtekeningen in slechte staat: 11 miljoen voor Rijksarchief architectuur

bouwbreed 626

Bouwtekeningen in slechte staat: 11 miljoen voor Rijksarchief architectuur

Het Rijksarchief voor Architectuur in Rotterdam krijgt eenmalig 11 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs en Cultuur. Veel bouwtekeningen verkeren in  slechte staat.

Met de miljoenenimpuls wordt het architectuurarchief verder gedigitaliseerd en ontsloten. Ook kan met het geld een deel van de stukken van de rijkscollectie gerestaureerd worden. De fysieke conditie van veel bouwtekeningen laat te wensen over en de tekeningen moeten op bestendige manier plat in zuurvrijpapier worden opgeslagen.

4 miljoen objecten

Het Rijksarchief, dat deel uitmaakt van Het Nieuwe Instituut, is met zo’n vier miljoen objecten het grootste architectuurarchief ter wereld. Het Nieuwe Instituut beheert ongeveer 700 archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen. Het instituut is een museum voor architectuur, design en digitale cultuur.

Duizenden onderzoekers bezoeken jaarlijks het Rijksarchief in Rotterdam of raadplegen de collectie via de digitale portal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels