nieuws

Volop innovatie op VSK, maar niet meer met gas

bouwbreed Premium 1082

Volop innovatie op VSK, maar niet meer met gas

De installatiebranche verzet de bakens. Op vakbeurs VSK werden voor de innovatieprijzen nauwelijks nog apparaten en installaties ingestuurd die draaien op gas.

Nathan Systems sleepte met de LWDV lucht/water-warmtepomp de Publieksprijs van de VSK Awards 2018 in de wacht. Juryvoorzitter Dennis van der Geest maakte de winnaar van de publieksprijs bekend aan het eind van de eerste dag van de vakbeurs VSK. De publieksprijs is een waardering van de vakgenoten in de branche. Bezoekers konden tijdens de registratie kiezen uit twaalf genomineerden in vier categorieën.

Naast de publieksprijs deelde de juryvoorzitter nog vier prijzen uit in verschillende categorieën. In totaal waren er ruim 75 innovaties ingezonden. Bij slechts een fractie ervan was nog een grote rol weggelegd voor de fossiele brandstof aardgas. Voor de installateurs en de toeleverende industrie is het volgens Van der Geest duidelijk dat de toekomst ligt in hele andere technologie.

Digitaal en Slim
In de categorie Digitaal en Slim viel Itho Daalderop in de prijzen met het Spider regel-en monitoringsplatform. Het systeem is volgens de jury zeer compleet: “De Spider regelt en monitort het totale binnenklimaat in de woning, maar geeft tegelijkertijd inzicht in energieverbruik en –opwekking”.

Gezond en Comfort
In de categorie Gezond & Comfort ging Ambrava met de prijs naar huis voor haar Wind-Free cassettes. Volgens de jury verhoogt deze inzending het binnencomfort. Doordat ingeblazen lucht netjes verdeeld wordt, wordt één van de meest voorkomende comfortklachten opgelost. Zonder voldoende aandacht voor gezondheid en comfort is de energietransitie volgens de jury ten dode opgeschreven.

Energie(r)evolutie en Transitie
De Wattz-In van de Zehnder Group Nederland ging er vandoor met de VSK Award 2018 in de categorie Energie(r)evolutie & Transitie. De Wattz-Inn integreert alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing. De Wattz-Inn is volgens de jury een mooi voorbeeld van kolomoverstijgend denken en doen.

Installateurszaken
De Advanced collectie van Mascot ten slotte kreeg de VSK Award in de categorie Installateurszaken.. Volgens de jury zit de werkkleding ook aan het einde van de dag nog prettig. “Het moet een feest zijn om hierin te werken. De jury vindt het belangrijk om het welzijn en welbevinden van de monteur hiermee in de spotlight te zetten.

Vakbeurs VSK is nog tot en met vrijdag te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.


Alle genomineerden op een rij

Genomineerd in de categorie Digitaal & Slim
Itho Daalderop – Green Energy Smartboiler
Itho Daalderop – Spider regel-/monitoringsplatform
Viega Nederland – Hygiëne+ gebruikersstation

Genomineerd in de categorie Gezond & Comfort
Ambrava – Wind-Free
Hamers & Kesber – Schell XERIS E-T elektronische waterkraan
Viessmann Nederland – Vitocal 200-S/Acoustic Design

Genomineerd in de categorie Energie(r)evolutie & -transitie
Duco Ventilation & Sun Control – DucoBox Energy
Nathan Systems– LWDV lucht/water-warmtepomp
Zehnder Group Nederland – Wattz-In

Genomineerd in de categorie Installateurszaken
Mascot – Advanced collectie (werkkleding)
Viega Nederland – Smartpress
Zehnder Group Nederland – ComfoValve Luna S125

 

Reageer op dit artikel