nieuws

Lastige Omgevingswet krijgt eigen topambtenaar

bouwbreed 1403

Lastige Omgevingswet krijgt eigen topambtenaar

Binnen drie jaar moet de nieuwe Omgevingswet van kracht zijn. Het kabinet heeft Erik Jan van Kempen per 1 maart aangesteld om die monster-klus te klaren en nieuwe vertragingen te voorkomen.

De wet die allerlei ruimtelijke ordeningsprocedures samenvoegt is al meerdere keren uitgesteld. Gemeenten vrezen ict-problemen en strubbelingen bij de uitvoering. Toch wordt ook al hier en gaar gewerkt volgens de aanpak van een Omgevingsplan waarin alle gevolgen van een project worden afgewogen en meegenomen.

Van Kempen wordt programma-directeur-generaal Omgevingswet bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij is sinds 2013 directeur Woningmarkt bij het ministerie van BZK en sinds 2016 tevens plaatsvervangend directeur-generaal.

Reageer op dit artikel