Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Zonnepanelen, steigers en complete daken dupe van westerstorm

bouwbreed 2724

Zonnepanelen, steigers en complete daken dupe van westerstorm

De westerstorm die donderdagochtend over Nederland raasde, heeft meer schade en problemen veroorzaakt dan de nieuwjaarsstorm van begin januari. Ook bouwers hebben meer last van de storm.

Omgevallen steigers, afgewaaide dakpannen, zonnepanelen en gevels: socialmedia-kanalen stroomden de hele ochtend vol met dit soort berichten. Den Haag Centraal is zelfs ontruimd, omdat delen van het glazen dak naar beneden zijn gekomen, meldden diverse Twitteraars.

UVA ontruimd vanwege afgewaaide gevelplaten

In Amsterdam zorgde de storm ook voor veel problemen. Daar werd de UVA ontruimd, omdat daar gevelplaten naar beneden kwamen. In de hoofdstad waaiden zelfs complete daken van huizen door de harde storm. Er is ook al een persoon gewond geraakt toen hij onder een omgewaaide steiger terecht kwam. Hij moest worden bevrijd en is door de brandweer meegenomen  naar het ziekenhuis.

Op diverse plekken op de terminal van Schiphol waaiden dakplaten los. Daardoor konden reizigers niet naar binnen bij de vertrekhallen 1 en 2 De H-pier werd uit voorzorg gesloten.

Dak waait van rij huizen in Rotterdam

Van Wijnen legt bouw Willemstoren stil

Vanmiddag misschien werk weer hervat

De bouwvakkers stonden de hele dag gewoon paraat. De meesten waren ondanks de storm aan het werk. “Sommigen zijn bezig met het treffen van maatregelen om stormschade te voorkomen. Zo worden alle materialen vastgebonden en de voet van de kraan is extra verstevigd. Andere zijn bezig met voorbereidende werkzaamheden”, zei hij.

Geen meldingen binnen bij Bouwend Nederland

De westerstorm heeft meer problemen veroorzaakt voor bouwers dan de nieuwjaarsstorm. Dat komt ook omdat veel projecten op 3 januari stillagen vanwege het kerstreces. Op dit moment is de verwachte schade van de westerstorm fors meer dan 10 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels