nieuws

Veel minder bouwbedrijven failliet verklaard

bouwbreed Premium 901

Veel minder bouwbedrijven failliet verklaard

In de bouw zijn vorig jaar 327 bedrijven failliet gegaan. Dat is een afname van ruim 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2016 waren er ook al een stuk minder faillissementen in de bouw dan het jaar daarvoor, 27,4 procent minder, bleek toen uit cijfers van Creditsafe.

In totaal werden in Nederland vorig jaar 3290 ondernemingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is het laagste aantal sinds het jaar 2000 en een afname van 25 procent vergeleken met 2016.

In bijna alle bedrijfstakken daalde het aantal faillissementen. Absoluut gezien was de daling in de financiële dienstverlening het sterkst, met een daling van 36 procent. Net als in voorgaande jaren zijn de meeste faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken in de handel. Maar ook daar daalde het aantal faillissementen aanzienlijk, met 27 procent. In de industrie was eveneens een afname, met 27 procent.

Regionaal gezien werden in bijna alle provincies minder bedrijven failliet verklaard. Het grootst was de daling in Noord-Holland met 247 bedrijven (31 procent).

Reageer op dit artikel