nieuws

‘Timmerman blijft meest gevraagd binnen de bouw’

bouwbreed 3401

‘Timmerman blijft meest gevraagd binnen de bouw’

Het tekort aan timmermannen blijft onveranderd groot. Deze functie staat voor het tweede jaar op rij op nummer een van de meest gevraagde functies binnen de bouw.

Dit blijkt uit de lijst van kansrijke beroepen in 2018 die de Randstad vandaag presenteert. Op plaats twee en drie binnen de sector staat installatiemonteur en elektromonteur. Volgens de Randstad is het kans op het vinden van een baan binnen deze functies erg groot.

Grootste krapte in bouw, ICT en techniek

Randstad ziet een toenemende schaarste naar personeel in het hele land. Maar de bouw, ICT en techniek hebben te maken met de grootste krapte. Volgens het uitzendbureau moeten werkgevers in deze sectoren ook in 2018 alles uit de kast trekken om talent aan te trekken en te behouden.

‘IT belangrijker in bijna elke functie’

Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland over de lijst: “De lijst met meeste gevraagde functies verandert ieder jaar weer. In sommige gevallen heeft dat met de conjunctuur te maken (commercieel en bouw) en in andere met de demografische ontwikkelingen (zorg), maar los daarvan zijn er een duidelijke trends te onderscheiden. We zien bijvoorbeeld de inhoud van werk veranderen. In bijna elke functie krijgt IT een belangrijke rol. Door deze grotere IT-component kunnen er straks verrassende nieuwe loopbaanpaden ontstaan”, stelt zij.

Reageer op dit artikel