nieuws

Bouwers schrijven boven budget in op aanbesteding centrum Schoondijke

bouwbreed 3729

Bouwers schrijven boven budget in op aanbesteding centrum Schoondijke

Het heeft flink wat voeten in de aarde: de aanbesteding voor een nieuw multicultureel centrum in Schoondijke. Drie bouwers schreven zich er in september op in, maar geen een slaagde erin binnen het gevraagde budget te blijven. Daarom zet gemeente Sluis de aanbesteding opnieuw in de markt.

De gemeente denkt dat de marktwerking een van de achterliggende redenen is dat de aannemers niet binnen het bouwbudget van bijna 2 miljoen zijn gebleven. “De economie is aangetrokken en dat merken de (bouw)aannemers door volle orderportefeuilles. Scherp of tegen kostprijs inschrijven is voor de aannemers minder aan de orde”, verklaart een woordvoerder.

Gemeente houdt zich aan oorspronkelijk budget

De gemeente schrijft binnenkort een nieuwe aanbesteding uit, maar houdt zich desondanks vast aan het oorspronkelijke bouwbudget. “Met de aannemers zijn gesprekken gevoerd. Alle drie erkennen ze een onregelmatige en/ of ongeldige inschrijving te hebben gedaan. Ze zien mogelijkheden hun voorstel aan te passen, waardoor de prijs kan zakken.” Wel heeft de gemeente een kleine aanpassing gedaan: de parkeervoorziening wordt buiten de aanbesteding gelaten.

Vanaf 21 december opnieuw mogelijkheden tot inschrijving

Op 21 december start een nieuw aanbestedingstraject waarbij alle aanbieders opnieuw kunnen inschrijven.

 

 

Reageer op dit artikel