Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maakt gratis een profiel aan.

nieuws

BAM start sloop parkeergarage Eindhoven in januari

bouwbreed Premium 3457

BAM start sloop parkeergarage Eindhoven in januari
De ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Foto; Peter Hilz / HH

De sloop van de parkeergarage bij Eindhoven Airport begint op 9 januari. Een woordvoerder van bouwonderneming BAM laat weten dat het in mei ingestorte gebouw stapsgewijs wordt ontmanteld.

“Daarvoor wordt onder meer een sloopschaar gebruikt. Daarmee kan je grote stukken van het gebouw weghalen”, aldus de zegsman. Met de sloop en de afvoer van het puin is circa drie maanden gemoeid.

Vanaf april 2018 start BAM naar verwachting met nieuwbouw

Naar verwachting start BAM begin april 2018 met de nieuwbouw van de parkeergarage. De oplevering is volgens planning begin juni 2019.

Nasleep instorting parkeergarage nog lang niet afgerond

Overigens zal het gevecht wie er moet opdraaien voor de kosten van de parkeergarage naar verwachting nog wel een tijd gaan duren. Want wie is er precies verantwoordelijk? Wie kan er aansprakelijk worden gesteld? Is dat BAM? Leveranciers van de breedplaatvloeren?

Windesheim stelt Trebbe aansprakelijk

Hogeschool Windesheim nam het heft in eigen handen en heeft aannemer Trebbe onlangs aansprakelijk gesteld voor de problemen waar gebouw X tegenaan is gelopen. Ook daar is namelijk gebruikt gemaakt van de breedplaatvloerenconstructie. Trebbe wil hier zelf nog niet op reageren, het bedrijf laat weten dat pas te willen doen als het onderzoek naar het gebouw afgerond is.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels