nieuws

BAM en VolkerWessels onderuit op de beurs

bouwbreed 2290

BAM en VolkerWessels onderuit op de beurs

BAM en VolkerWessels waren woensdag de grootste verliezers op een rode beursdag. De bouwbedrijven meldden een flinke tegenvaller en gingen daarop door het putje. Het sentiment op de beursvloeren werd gedrukt door de negatieve stemming in Azië, al zorgde voorzichtig herstel op de Amerikaanse beurs enigszins voor een opleving aan het einde van de handel.

De AEX-index eindigde na een wisselvallige sessie 0,1 procent lager op 542,77 punten. De MidKap zakte 1,4 procent tot 817,57 punten.

BAM en VolkerWessels waren met verliezen van dik 21 procent en 6,8 procent verreweg de grootste verliezers in de MidKap. De bouwers zijn tegen een flinke tegenvaller aangelopen bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. BAM ziet zich daardoor genoodzaakt zijn winstverwachting te verlagen. VolkerWessels blijft wel bij zijn prognoses voor 2017.

In de AEX hadden met name financiële fondsen het moeilijk. ABN AMRO en ING waren bij de grootste verliezers met minnen van 1,2 en 0,9 procent. Ook stonden aan de techsector gerelateerde bedrijven weer onder druk. Zo verloor chipmachinemaker ASML 0,8 procent. In de MidKap verloren branchegenoten ASMI en Besi tot 2,1 procent. Philips Lighting leverde 2,3 procent in.

Reageer op dit artikel