nieuws

Van der Valk wil meest duurzame hotel bouwen langs A7

bouwbreed Premium 1651

Van der Valk wil meest duurzame hotel bouwen langs A7

Van der Valk wil langs de A7 bij Purmerend het meest duurzame hotel van Nederland bouwen. Het hotel moet in het Noordelijk deel van de kom A7 komen, op een gebied van zo’n 2,3 hectare.

Directeur Jan Matser  heeft grote plannen voor het nieuwe hotel. Er moeten zo’n 145 kamers gebouwd worden, vergaderzalen, een casino, een restaurant, een zwembad en andere sportfaciliteiten en een hardloopbaan op het dak.

Intentieovereenkomst al eerder getekend

Eind 2016 tekenden gemeente Purmerend en Van der Valk hotels een intentieovereenkomst om te onderzoeken of de bouw van een hotel in de kom A7 haalbaar is. In december dit jaar wordt het nieuwe plan in de gemeenteraad besproken.

Amsterdam krijgt ook twee nieuwe hotels

’s Lands grootste hotelier is ook bezig met de bouw en ontwikkeling van twee hotels in Amsterdam. Het hotel dat op de Zuidas moet komen, is nog in ontwikkeling. Dit moet een extra luxe vestiging worden van de nieuwe vijfsterrenformule Exclusief. De bouw van een nieuw hotel Joan Muyskenweg bij knooppunt Amstel is in april gestart. Het is de bedoeling dat deze eind 2017 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel