nieuws

NVTB slaat nieuwe weg in met Titia Siertsema

bouwbreed Premium 1455

NVTB slaat nieuwe weg in met Titia Siertsema

De Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie (NVTB) slaat na jaren van ‘ongeordend bestuur’ een nieuwe koers in. Voorzitter Michiel Dankers maakt daarom na 11 jaar plaats voor een nieuwe voorzitter: Titia Siertsema, voormalig voorzitter van Uneto-VNI.

Een reset. Dat had NVTB na dertig jaar nodig, schrijft de overkoepelende organisatie van de bouwmaterialenindustrie in een bericht. “Het komt er op neer dat er heldere structuur nodig was. Voorheen zaten er brancheverenigingen en leden in het bestuur. Dat gaf soms wrijving. Dat is nu veranderd. Nu zitten er alleen nog maar brancheverenigingen in het bestuur die opkomen voor de belangen van hun eigen leden”, legt de nieuwe voorzitter Siertsema uit.

Compleet andere vorm van voorzitterschap

Siertsema is geen onbekende in de bouwwereld. Tot voor kort was zij onder meer actief als voorzitter van Uneto-VNI. “Dat was wel een compleet andere vorm van voorzitterschap”, stelt Siertsema. “Bij Uneto-VNI had ik te maken met zo’n 5000 leden. Nu heb ik te maken met zo’n 10 brancheverenigingen. Dat is natuurlijk een verschil. Toen had ik een fulltime baan, dit voorzitterschap kost me een dag in de week. Vanuit Groningen, waar ik nu woon, is dat prima te doen. En ik kan het combineren met andere werkzaamheden.”

Reageer op dit artikel