nieuws

Invallen bij cementbedrijf LafargeHolcim

bouwbreed 1589

Invallen bij cementbedrijf LafargeHolcim

De Franse en Belgische politie hebben dinsdag invallen gedaan bij het Frans-Zwitserse cementbedrijf LafargeHolcim. Dat gebeurde bij kantoren van de onderneming in Parijs en Brussel. Een woordvoerder van het bedrijf gaf aan volledig mee te werken aan het onderzoek.

De invallen hangen samen met een onderzoek naar de financiering van terreurorganisatie IS in Syrië. Het Franse Lafarge, dat in 2015 fuseerde met Holcim uit Zwitserland, zou tussen 2013 en 2014 betalingen hebben gedaan aan IS-betrokkenen. Daarmee probeerde het bedrijf een veilige doorgang van vrachtwagens en medewerkers naar de Lafarge-fabriek in Aleppo te garanderen.

De zaak kwam in juni vorig jaar aan het rollen na berichtgeving van de Franse krant Le Monde. De fabriek in Aleppo is overigens niet meer in bezit van Lafarge. Die werd in 2014 afgestoten.

Reageer op dit artikel