nieuws

HSB wint Cobouw Award 2017

bouwbreed Premium 13122

HSB wint Cobouw Award 2017

HSB Bouw heeft de Cobouw Award 2017 gewonnen. De bouwer uit Volendam bleef De Vries en Verburg en Coen Hagedoorn Bouwgroep voor, zij het nipt. Nooit eerder was het verschil tussen de nummers 1, 2 en 3 zo klein als dit jaar.

Directievoorzitter André Vos van HSB nam de Cobouw Award woensdagmiddag in ontvangst tijdens het Cobouw Event in het circulaire paviljoen van ABN Amro in Amsterdam. HSB won de prijs nog niet eerder. Vorig jaar waren de Volendammers wel genomineerd, maar grepen ze net mis.

De Cobouw Award wordt elk jaar uitgereikt aan het best presterende bouwbedrijf van Nederland. Daarvoor berekent accountantskantoor PwC in opdracht van Cobouw de totale performance van alle bedrijven die zijn opgenomen in de Cobouw50. Gekeken wordt daarbij naar onder meer de nettowinst, het rendement op het werkzaam vermogen, de benutte leencapaciteit en de solvabiliteit.

HSB behaalde een score 40,5. Dat is slechts 1,7 punten meer dan de nummer 2, De Vries en Verburg. Het verschil met Coen Hagedoorn Bouwgroep, die als derde eindigde, was met 2,4 punten ook al bijzonder klein.

De eveneens genomineerden bouwers Nijhuis Bouw uit Rijssen en Heembouw uit Roelofarendsveen eindigden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats. De twee bouwondernemingen maakten voor het eerst kans op de Cobouw Award.

Dat gold niet voor De Vries en Verburg en Coen Hagedoorn. Beiden waren al vaker genomineerd. Sterker nog, beide bouwers wonnen de Cobouw Award al eens. De Vries en Verburg in 2014 en Coen Hagedoorn vorig jaar.

Met een omzet van 139 miljoen eindigde HSB dit jaar op plaats 29 in de Cobouw50. Dat is, ondanks een omzetstijging van 15 procent, een plek lager dan het jaar ervoor. De aannemer sloot het jaar af met een winstmarge van 6 procent. Dat is 1,3 procentpunt meer dan in 2015.

Lees hier het uitgebreide profiel van de winnaar van de Cobouw Award 2017.

 

Reageer op dit artikel