nieuws

Cobouw en IB the data company gaan strategische samenwerking aan

bouwbreed Premium 1326

Cobouw en IB the data company gaan strategische samenwerking aan

Vakmedianet, uitgever van onder meer de merken Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect, gaat een strategische samenwerking aan met IB the data company uit Eindhoven.

IB the data company zorgt als dataspecialist voor ‘een gestructureerde informatie-uitwisseling van product- en prijsinformatie van bouwmaterialen tussen leveranciers en afnemers in de bouwkolom’. IB bezit daarvoor een database met assortimentsgegevens van meer dan 250 leveranciers.

In de samenwerking wordt, volgens de betrokkenen, ‘de kracht van IB op het gebied van datacollectie en datamanagement gecombineerd met de diensten en het bereik van Cobouw’.

De samenwerking draagt bij aan de verdieping van bestaande content op Cobouw door nieuwe dataverzamelingen toe te voegen op het gebied van bouwmaterialen.

Vakmedianet heeft met het blad en de website van Cobouw de leidende positie op het gebied van vakinformatie in de bouwwereld. IB heeft onderhoudscontracten, voor datacollectie en doorlopende actualisatie van het complete assortiment, met nagenoeg alle A-merken in de bouw. De samenwerking zorgt voor verdieping van bestaande content op Cobouw door bouwmaterialendata toe te voegen.

Vakmedianet bedient de bouw al met databases, zoals NBD (Nederlandse Bouw Documentatie) en raming- en calculatietools onder het merk Bouwkosten. De samenwerking met IB wordt tevens opgezet om deze bestaande databases en tools te verrijken.

Reageer op dit artikel