nieuws

Alsnog cao-akkoord bij platenmaker Trespa

bouwbreed 935

Alsnog cao-akkoord bij platenmaker Trespa

Vakbond FNV en kunststofplatenmaker Trespa hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De ruim zeshonderd werknemers krijgen een loonsverhoging van 2 procent en de keuze of ze onder de nieuwe cao willen vallen. Het sociaal plan wordt daarnaast verlengd tot april 2018.

Tot nu toe maakte het bedrijf individuele afspraken met ongeveer de helft van de werknemers. Dat gebeurde ook bij afgevloeide werknemers. Die krijgen nu alsnog de kans of ze onder het sociaal plan willen vallen.

Zo’n tweehonderd werknemers staakten sinds vrijdag in de ochtendploeg. Sinds dinsdag legde ook de middagploeg het werk neer. Dat leidde tot grote vertragingen bij leveringen van Trespa, dat veel zaken doet met bouwbedrijven.

Reageer op dit artikel