nieuws

Dodelijk ongeluk graafmachine: Heijmans wacht onderzoek af

bouwbreed 15805

Dodelijk ongeluk graafmachine: Heijmans wacht onderzoek af

Door een bedrijfsongeval op het voormalige vliegveld Valkenburg (Zuid-Holland) is een dode gevallen. Dat gebeurde bij werkzaamheden met een graafmachine. Iemand kwam onder het voertuig en overleed.

Dit heeft de politie woensdagochtend laten weten. Heijmans is op dit moment bezig met de ontmanteling van de voormalige vliegbasis Valkenburg, in de gemeente Katwijk. Op de locatie moeten zo’n 5000 woningen komen, een werkpark, winkelvoorzieningen en faciliteiten voor sport en spel. Dankzij hightech oplossingen, wind- en zonne-energie moet dit de eerste zelfvoorzienende woonwijk van Nederland worden.

Heijmans wil geen commentaar geven op het dodelijk ongeluk met de graafmachine

Heijmans wil geen commentaar geven op het ongeluk. “We wachten het onderzoek naar de toedracht af”, verklaart woordvoerder Rik Hammer. De Inspectie van SWZ, de voormalige Arbiedsinspectie, is verantwoordelijk voor dit onderzoek.

Al eerder dode bij werkzaamheden

Volgens Omroep West is het niet de eerste keer dat er een dode viel op het voormalige vliegkamp. In 2014 kwam een monteur om bij werkzaamheden aan de landingsbaan. Hij werd geëlektrocuteerd toen hij de verlichting van de baan wilde repareren.

 

 

Reageer op dit artikel