nieuws

Foutje bedankt: bouwarchief Tiel per ongeluk door papierversnipperaar

bouwbreed Premium 3041

Foutje bedankt: bouwarchief Tiel per ongeluk door papierversnipperaar

Leuk hoor al die papieren bouwvergunningen, maar wat moet je ermee? Nou ja bewaren, dat is verplicht. Een ambtenaar van de gemeente Tiel was even het spoor bijster en vernietigde per ongeluk het hele bouwarchief van 1945 tot 2010, schrijft Omroep Gelderland.

Nadat de bewuste ambtenaar het hele bouwarchief had gedigitaliseerd vernietigde hij alle papieren versies. Hij wist alleen niet, dat gemeenten verplicht zijn om ook de papieren versies van alle vergunningen bewaard moesten blijven.

Die onherstelbare fout komt de ambtenaar misschien wel heel duur te staan. “Het gaat om een aanzienlijke hoeveelheid papier dat is vernietigd”, verklaart wethouder Verspuij tegenover Omroep Gelderland.

De gemeente maakte melding van het voorval bij het regionaal archief. Ook inspectiediensten en de provincie onderzoeken gepaste maatregelen. Of de medewerker, die in 2016 de mist in ging, is ontslagen, laat de wethouder in het midden.

Reageer op dit artikel