nieuws

Europese kennisuitwisseling betaalbaar energieneutraal bouwen

bouwbreed 1740

Europese kennisuitwisseling betaalbaar energieneutraal bouwen
Europa gaat kennis uitwisselen over energieneutrale nieuwbouw

Nederland gaat deelnemen aan het project AZEB dat Europese kennis en ervaring over energieneutrale nieuwbouw gaat verzamelen en verspreiden.

Doel is bouwers, installateurs en architecten uit Nederland, Italië, Spanje, Bulgarije, Duitsland en Frankrijk via online- en offline-opleidingen en bijeenkomsten aan te zetten om betaalbare energieneutrale woningen en scholen te bouwen.

Vanaf eind 2020 moet elk nieuw gebouw bijna energieneutraal zijn volgens de Europese wetgeving. De Nederlandse inbreng bestaat onder andere uit succesfactoren van ketensamenwerking en lessen bij de bouw van fabriekshuizen.

Meer informatie: AZEB

Reageer op dit artikel