nieuws

Aannemers schrijven niet in op project Roode Vaart Zevenbergen

bouwbreed Premium 6801

Aannemers schrijven niet in op project Roode Vaart Zevenbergen
Bron: Centrumontwikkeling Zevenbergen.

Van de vijf aannemers die in gesprek zijn met de gemeente Moerdijk over het open graven van de Roode Vaart en de herinrichting van de Markt in Zevenbergen, heeft er nog geeneen ingeschreven op de aanbesteding. Daarom is de aanbestedingstermijn verlengd tot november.

Waarom de aannemers niet toehappen, wil de gemeente niet zeggen. “Zolang we nog met de bouwers in gesprek zijn, kunnen we geen gevoelige informatie prijsgeven. Alles wat ik zeg, kan van invloed zijn op het aanbestedingsproces”, verklaart een woordvoerder van de gemeente. Desondanks heeft de gemeente de volste vertrouwen in dat in november een aannemer geselecteerd is.

Rijk, provincie en waterschap

Het open graven van de Roode Vaart en de herinrichting van de Markt zijn onderdelen van de Centrumontwikkeling Zevenbergen. De terugkeer van het water in Zevenbergen wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Rijk, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en het waterschap Brabantse Delta; kortweg de SOK-partners. De gemeente neemt ook een deel van de investeringen op zich.

Beschikbare budget

Nu geen van de vijf aannemers zich heeft ingeschreven op het project, gaat de gemeente de voorwaarden voor de realisatie van het project opnieuw onder de loep nemen. “We gaan kijken naar de planning, de omstandigheden van de bouw en naar het beschikbare budget. Er is eventueel iets ruimte in het budget”, stelt de woordvoerder. Over welke bedragen dit gaat, wil de gemeente geen uitspraak doen. De SOK-partners hebben volgens BN DeStem 19,8 miljoen beschikbaar gesteld voor het openmaken van de haven. Voor de inrichting van de Markt en de kades is er 2,6 miljoen gereserveerd en voor eventuele tegenvallers is er nog 2,2 miljoen beschikbaar. Kennelijk zijn de risico’s voor de bouwers op dit moment nog te groot.

Uitstel werkzaamheden

Door de verlenging van de aanbestedingstermijn, zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van de Markt en het open graven van de vaart uitgesteld. Deze zouden begin 2018 starten. Het plan is nu om later in het voorjaar te beginnen.

Reageer op dit artikel