nieuws

Wassenaarse makelaar laat illegaal asbest saneren

bouwbreed 2614

De Inspectie SZW heeft een Wassenaarse makelaar betrapt op het doorverwijzen van huizenkopers naar een illegale asbestsaneerder. De inspectie heeft de malafide saneerder twee boetes opgelegd en de makelaar gerapporteerd. De huizenverkopers hadden een financiële strop.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kwam de zaak op het spoor door een tip dat bij twee woningen in Wassenaar op niet correcte wijze asbest werd gesaneerd. Op één adres betrapten inspecteurs de saneerder op het moment dat hij een asbesthoudende vloer wilde verwijderen zonder enige veiligheidsmaatregelen. Nader onderzoek wees uit dat hij op tenminste één andere locatie in Wassenaar illegaal asbest had aangepakt. Beide huizen zouden verkocht worden. Volgens de kopers hadden ze de naam van de malafide saneerder van hun makelaar gekregen.

De Inspectie SZW heeft de NVM op de hoogte gebracht van het handelen van de Wassenaarse makelaar. De saneerder kreeg twee boetes. De bewoners moesten een besmettingsonderzoek laten verrichten en achtergebleven asbest en asbestvezels laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.

Reageer op dit artikel