nieuws

Van Oord bouwt Duits windpark

bouwbreed Premium 2035

Van Oord bouwt Duits windpark

Maritiem aannemer Van Oord heeft opdracht gekregen voor de aanleg van een windmolenpark in de Duits Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Duitse Waddeneiland Borkum. Financiële details heeft het bedrijf zaterdag niet verstrekt.

De werkzaamheden van Van Oord bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door de onderneming verzorgd.
Het windmolenpark bestaat uit 31 windturbines en kan na voltooiing zo’n 178.000 huishoudens van groene stroom voorzien.
De planning is dat de werkzaamheden in de tweede helft van 2018 beginnen. Eind 2019 moet het windpark operationeel zijn.
Reageer op dit artikel