nieuws

Plato wil crowdfunding om grotere voorraden aan te kunnen houden

bouwbreed Premium 2287

Plato wil crowdfunding om grotere voorraden aan te kunnen houden

Platowood wil 1,25 miljoen euro ophalen met een crowdfundingcampagne om de voorraad duurzaam hout te vergroten. Volgens de houtveredelaar is dat nodig om aan de groeiende vraag naar ecologisch verantwoorde bouwmaterialen te voldoen.

Het bedrijf wil daarnaast schaalvergroting in de omzet realiseren. Voor de financiering van de benodigde investering wordt een crowdfundingactie opgezet via het platform Collin Crowdfund. Het publiek kan daar tegen een rendement van 7% investeren. De totale looptijd is 60 maanden. “Door middel van crowdfunding geven we het publiek de kans om mee te investeren in een mooiere wereld”, aldus René Homan van Platowood. Volgens hem trekt de vraag aan omdat bouwbedrijven tegemoet moeten komen aan de duurzaamheidseisen van opdrachtgevers.

Alternatief voor tropisch hardhout

Platowood levert duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout. Dat is het resultaat van een veredelingsproces (hydro-thermische modificatie) waarbij het door stoom en temperatuur wordt versterkt, zonder chemische toevoegingen. Platowood vormt daarmee een milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor tropisch hardhout.

Het bedrijf is sinds 2013 eigendom van ontwikkelende belegger Schipper Bosch. Dat heeft het bedrijf succesvol gefinancierd, er nieuw management voor aangetrokken en de interne processen sterk verbeterd. De crowdfundingsactie moet Platowood de mogelijkheid geven meer hout op voorraad in te kopen. Dat heeft te maken met de beperkte tijd in het jaar dat hout gekapt kan worden in duurzame productiebossen.

Reageer op dit artikel