nieuws

Unica neemt Brabantse automatiseerder over

bouwbreed Premium 2531

Unica neemt Brabantse automatiseerder over

Unica neemt industrieel automatiseerder Pro-Fa Automation uit Den Bosch over. De technisch dienstverlener neemt een substantieel belang in het bedrijf en verwerft binnen enkele jaren alle aandelen.

Dat heeft Unica maandagochtend bekendgemaakt. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Pro-Fa Automation blijft na de overname onder dezelfde naam actief in de markt, met de huidige directeuren Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink aan het roer. Pro-Fa heeft op dit moment 25 medewerkers en maakt sinds de oprichting een gestage groei door. De onderneming levert diensten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, chemie, farma en metaalindustrie.

De overname sluit aan bij het beleid van Unica om zich te richten op een bredere dienstverlening in de markt voor industriële automatisering

“Pro-Fa Automation heeft een krachtige positie in de markt. De overname biedt Unica de kans zich beter te richten op deze markt. Industriële automatisering is in de maak- en procesindustrie niet meer weg te denken en deze ontwikkeling zal zich doorzetten”, aldus Unica-topman John Quist.

Sluit aan op activiteiten Unica

Het Brabantse bedrijf sluit volgens hem prima aan op de visie en bestaande activiteiten van Unica, bijvoorbeeld op het gebied van energiemanagement. “Energievraagstukken worden ook in de productie steeds belangrijker en naast onze expertise op het gebied van industriële automatisering kunnen wij onze ervaring op het gebied van ICT, communicatie en energie hier toepassen. Het is mijn overtuiging dat Pro-Fa Automation en Unica elkaar zullen versterken.”

Directeur Jan de Haan van Pro-Fa Automation verwacht door de overname verder door te kunnen groeien. “Unica geeft ons alle ruimte om goed naar onze klanten te blijven luisteren en daarop in te kunnen spelen. Belangrijke reden tot aansluiting bij een grote partij als Unica is het kunnen bieden van een bredere dienstverlening. Met Unica hebben we meer aantrekkingskracht en zijn we ervan overtuigd te kunnen profiteren van de sterke positie en ervaring op tal van terreinen, zodat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze klanten.”

Reageer op dit artikel