nieuws

Projectontwikkelaar heeft slechter imago dan aannemer

bouwbreed 2421

Projectontwikkelaar heeft slechter imago dan aannemer

Projectontwikkelaars hebben een niet al te best imago onder huizenbezitters en -kopers. Slechts 4 procent van hen heeft vertrouwen in deze beroepsgroep, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Ook aannemers staan er niet goed op.

Waar verplegers en huisartsen door 85 tot 70 procent van de Nederlanders worden vertrouwd, is dat bij ontwikkelaars dus aanzienlijk minder. Van alle beroepsgroepen scoort de projectontwikkelaar zelfs het allerslechtst.

Maar ook de directeuren van woningbouwcorporaties worden niet erg vertrouwd. Het publieksvertrouwen in hen kwam uit op 8 procent. Dat is overigens wel 5 procentpunt meer dan vier jaar geleden.

Met een score van 20 procent doen aannemers het ook niet heel erg goed. Opvallend is echter dat de vakmensen die zij inschakelen het juist weer wel goed doen. Ruim de helft van de Nederlanders heeft veel vertrouwen in elektriciens, timmermannen, cv-monteurs, loodgieters en schilders.

De volledige ranglijst van Vereniging Eigen Huis vindt u hier.

Reageer op dit artikel