nieuws

Fabriek voor duurzame vezelpanelen al voor opening failliet

bouwbreed Premium 2816

Fabriek voor duurzame vezelpanelen al voor opening failliet

Compakboard Heerenveen, een fabriek die duurzame vezelpanelen zou gaan produceren, is al failliet voordat er één paneel van de band rolde. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Compakboard zou op basis van restmateriaal stro op twee productielijnen bouwpanelen gaan produceren. Ze moesten een duurzaam alternatief worden voor mdf en spaanplaat. Op termijn moest de Friese fabriek werk bieden aan 45 tot 50 man.

Maar afgezien van een fors fabriekspand, in 2014 gebouwd door Dijkstra Draisma, laat de onderneming niets na. Ondanks miljoeneninvesteringen van ABN Amro en de provincie Friesland zijn de machines die de panelen moesten produceren en die via het leasebedrijf van ABN Amro besteld waren, nooit geleverd. Uiteindelijk was het diezelfde bank die vorige week faillissement aanvroeg. Eigenaar Soeniel Nabibaks wil daar beroep tegen aantekenen, zegt hij in het FD.

Reageer op dit artikel