nieuws

Portaal haalt nul-op-de-meter doelen niet

bouwbreed Premium 1750

Het moesten ruim vierhonderd nul-op-de-meter-renovaties worden, het werden er slechts 62. Woningcorporatie Portaal komt stroef op gang met het verduurzamen van het woningbezit.

De corporatie uit Utrecht wilde in vijf gemeenten nul-op-de-meter-renovaties uitvoeren. Alleen in Arnhem werd een deel van de geplande woningen onder handen genomen. Aannemer Dura Vermeer leverde in de Arnhemse wijk Presikhaaf 62 van de geplande 403 woningen op.

Praktijk blijkt weerbarstig

“Onze ambities zijn groot, de praktijk blijkt weerbarstiger”, schrijft Portaal in haar jaarverslag. De corporatie wijt de vertraging aan de wetgeving om huurders een energieprestatievergoeding in rekening te mogen brengen. Die werd pas in september 2016 aangenomen.

Bovendien vroeg de ontwikkeling van een goed product met een juiste kwaliteit en prijs volgens de corporatie meer tijd dan verwacht.

Portaal blijft ambitieus. Het renovatieconcept voor eengezinswoningen is nu “rijp” om op grotere schaal toe te passen. Voor hoogbouw is echter nog geen goed concept voorhanden om voldoende energie op te wekken.

Reageer op dit artikel