nieuws

Dutch Mountains en Heijmans One ‘veranderen de wereld’

bouwbreed 220

Dutch Mountains en Heijmans One ‘veranderen de wereld’

Twee opvallende Nederlandse  bouwinzendingen hebben het ver geschopt in een wedstrijd van wereldveranderende ideeen van de Fast Company.

De prijsvraag door het progressieve zakelijke mediaforum is heel breed van opzet en gaat over  alles wat maar kan bijdragen aan een betere wereld. Economie,  innovatie, techniek, leiderschap en design staan daarbij centraal. Tot de winnaars horen uiteenlopende producten als een afbreekbare ring voor sixpacks, die  tot een 3d printer om organen en weefsels te maken.

Doordringen tot de finale is volgens alle deelnemende bedrijven ook al heel bijzonder.  Aannemer Heijmans slaagde daarin met haar tiny house One  waarmee het zich al langer in de kijker speelt.  Dutch Mountains kwam in een andere categorie ook zover met haar  extreem flexibel project dat onder aanvoering van de Rotterdamse projectontwikkelaar Bloc in Eindhoven moet verrijzen. Dankzij wanden die door robots worden verschoven kunnen ruimten die de ene dag dienst doen als hotelkamer de volgende dag gebruikt worden als conferentiezaal of bedrijfsruimte.

Veel componenten en onderdelen worden als een dienst afgenomen, waardoor ze gemakkelijk vervangen kunnen worden zodat het multifunctionele complex voortdurend met de nieuwste technologie is uitgerust.  Een hele reeks technologie-partners is betrokken bij de Dutch Mountains en gaat de laatste innovaties uitproberen in het project waarvan de bouw in 2019 van start moet.

Reageer op dit artikel