nieuws

Voorrondes NK Metselen op BouwBeurs

bouwbreed Premium 989

Voorrondes NK Metselen op BouwBeurs

De derde voorronde van het Nederlands Kampioenschap metselen begon gisteren op het BouwBeurs Vakplein in hal 12. En ook vandaag strijden metseltalenten van VMBO opleidingsinstituten nog om een plek in de volgende ronde. Ze krijgen er bovendien hoog bezoek.

Voorzitter van de Aannemersfederatie Henk Klein Poelhuis reikt vanmiddag de prijs uit aan de winnaar van de derde voorronde. Het hoogst geplaatste zittende PvdA-Tweede Kamerlid en voormalig FNV Bouw-voorzitter John Kerstens komt op donderdagochtend de vakmannen van morgen aanmoedigen. Van de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) krijgt hij vanaf 10.30 uur een metsel clinic.

Op naar de eeuwige metselroem

Tijdens deze derde voorronde gaat KNB op zoek naar nieuwe metseltalenten. Er is namelijk een groot tekort aan jonge aanwas in het metselvak. In de speurtocht van KNB gaan ze alle verschillende regionale VMBO opleidingsinstituten langs. Op weg naar eeuwige metselroem nemen jonge deelnemers het tegen elkaar op. Zij strijden eerst om een plek in de landelijke finale. Die vindt eind maart plaats. Er wordt dan gestreden om De Zilveren Troffel.

Zilveren Troffel

De voorronde startte woensdag om 9 uur. De winnaar is op donderdag 9 februari om 16.30 uur bekend. Hij of zij ontvangt dan uit handen van Henk Klein Poelhuis het startbewijs voor de landelijke finale. Met als inzet de felbegeerde Zilveren Troffel.

Reageer op dit artikel