nieuws

Gespot op de BouwBeurs: Kruiwagen met power

bouwbreed 27

Gespot op de BouwBeurs: Kruiwagen met power

Nu de elektrische fiets zich voorgoed in het straatbeeld heeft genesteld, is de beurt aan een innovatie van Altrad Fort, onderdeel van de internationale Altrad Groep: de elektrische kruiwagen.

“De traditionele kruiwagen is hiermee een transportmiddel geworden”, zegt algemeen directeur Herman Lindemann van de Nederlandse poot van de onderneming die kleine bouwmachines, kruiwagens, trilplaten, betonmolens, bouwmaterieel en gereedschappen voor zowel de professionele als de doe-het-zelfmarkt levert.

De elektrisch aangedreven kruiwagen wordt bediend met een klein joystickje dat met de duim van de rechterhand kan worden bestuurd. “Maximum snelheid is 6 kilometer per uur”, legt Lindemann uit. “Je hoeft er dus niet achteraan te rennen. Maar duwen hoeft dus niet meer, alleen nog tillen. Voor mannen met zware beroepen scheelt dit aanzienlijk. En gezien het feit dat iedereen langer moet doorwerken is dit een prachtige ontwikkeling. En: de kruiwagen past gewoon achterin een bestelbus. Voor zzp’ers dus een beter behapbare investering dan een minidumper. De elektrische kruiwagens van Altrad Fort kosten tussen de 800 en 1200 euro. Lindemann: “Dat is misschien een dure kruiwagen, maar een hele goedkope minidumper.”

Voor de particuliere markt denkt Altrad Fort hoge ogen te gooien met een variant met zijwieltjes. Onmogelijk om om te vallen bij een zware last. “Ik verwacht daar veel van. Er is een hele grote groep senioren met een grote tuin. Die willen wel zo’n kruiwagen”, zegt Lindemann. “En voor maneges en boerderijen hebben we ook een model.

Zeker in heuvelachtige gebieden is het echt een uitkomst als je mest moet verrijden.” De E-power kruiwagens hebben een speciale knop voor ritjes heuvelaf: het transportmiddel remt dan automatisch af zodat je niet te hard van de berg afrijdt.

Lees meer over de BouwBeurs 2017 op: www.cobouw.nl/bouwbeurs

Reageer op dit artikel