nieuws

Van Ruysdael-oprichter wint eerste gevecht om handelsnaam

bouwbreed Premium 62

Van Ruysdael-oprichter wint eerste gevecht om handelsnaam

Michel Trompert maakt geen inbreuk op de handelsnaam Van Ruysdael Glas. Dat heeft de Haagse rechtbank bepaald in een zaak die was aangespannen door Nissink Business Glass (NBG) uit IJsselmuiden.

De uitspraak betekent dat Trompert de naam Van Ruysdael Glas kan blijven gebruiken. In ieder geval voorlopig, want de het juridische gevecht om de naam zal volgende maand worden voortgezet.

Zowel Trompert als NBG-directeur Robert Nissink verwachten uiteindelijk aan het langste eind te zullen trekken, laten zij in een reactie op het voorlogige vonnis weten.

Jarenlang zakenpartners

Trompert en Nissink waren jarenlang zakenpartners; het bedrijf van Nissink leverde en produceerde het isolerende enkel glas met historische uitstraling dat Trompert met zijn bedrijf Van Ruysdael in binnen- en buitenland verkocht.

Onbetaalde rekeningen waren voor Nissink aanleiding om in 2015 het faillissement van Van Ruysdael aan te vragen. Na het faillissement besloot Nissink het isolerende glas zelf te gaan verkopen, onder de naam Van Ruysdael glas.

Trompert startte zijn onderneming echter ook door, met als gevolg dat er nu al anderhalf jaar twee ‘Van Ruysdael’s’ actief zijn in de markt. Met dezelfde naam, dezelfde logo’s, en vrijwel identieke websites.

Nissink stapte naar de rechter omdat hij van mening is dat alleen hij de naam Van Ruysdael mag gebruiken. Daarbij voerde hij aan dat hij het merk in 2015 kocht van de stichting die het merk beheerde.

NBG kocht merk, niet de handelsnaam

De rechtbank denkt daar vooralsnog anders over. NBG kocht weliswaar het Benelux-merk, maar niet de handelsnaam. Die kwam, na het faillissement, weer in handen van Trompert toen hij alle intellectuele eigendomsrechten terugkocht van de curator.

Reageer op dit artikel