nieuws

Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in de Bouw en Infra

bouwbreed Premium 18

Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in de Bouw en Infra
1 nov 2011, Hoek van Holland. Fedor van Drunen (baardje) en Sam de Groot van Van Vulpen aan het werk in Hoek van Holland. Foto Ruud van Zwet

De AOW-leeftijd gaat omhoog. In 2023 zelfs naar 67+. Maar kan iedereen wel gezond de eindstreep halen? Een flexibele AOW is ingewikkeld. De Tweede Kamer en het kabinet erkennen dat wie een zwaar beroep heeft, eerder rust verdient. Hoe stellen we vast wat een zwaar beroep is? En wat is de nieuwe norm voor veilig, gezond en gemotiveerd werken in de bouw en infra?

En we bouw(d)en nog lang en gelukkig

Kennis- en adviescentrum Volandis organiseert in samenwerking met Cobouw en de BouwBeurs op maandag 6 februari a.s. het Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in de Bouw en Infra. De titel van het debat is ‘En we bouw(d)en nog lang en gelukkig’. De uitvoering van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) van Volandis staat centraal in de eerste ronde. Het beleid van sociale partners in de sector komt aan bod in de tweede ronde. Gaan we met deze preventieve aanpak veilig, gezond en gemotiveerd het pensioen halen? Het debat is bedoeld voor werknemers en werkgevers uit de bouw- en infrasector, branche-, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisorganisaties en de overheid. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.Programma

Na een half jaar experimenteren introduceren sociale partners in 2017 sectorbreed de DIA voor werknemers en het DIA-bedrijfsadvies voor werkgevers. De DIA voor werknemers bestaat uit een medisch onderzoek (PAGO) en een adviesgesprek met een DIA-adviseur van Volandis over de thema’s: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Wat is nodig voor een succesvolle Duurzame Inzetbaarheidsanalyse? En halen wij hiermee straks gezond ons pensioen? Deze vragen staan centraal tijdens het Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in Bouw en Infra. Het programma op 6 februari ziet er als volgt uit:

Hoe werknemer en werkgever samen meer impact hebben. Rondetafel één met bouwondernemers, -bestuurders, experts en publiek

Naar een nieuwe norm en cultuur in de sector. Rondetafel twee met bouwondernemers,
-bestuurders, experts en publiek.

Deelnemers debat

Aan tafel zitten onder andere:

Gespreksleiders zijn Thomas van Belzen en Joost Zwaga, journalisten Cobouw Café.

Meer informatie en aanmelden

Staat veilig werken, plezier hebben en vooruit kijken ook op uw agenda? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.volandis.nl/debat

Jaarbeurs, Building Tomorrow Theater, hal 9

Tijdstip: 16.00 – 17.15 uur

Reageer op dit artikel