nieuws

Van Gelder in top 10 ‘Beste Werkgever’

bouwbreed 121

Van Gelder in top 10 ‘Beste Werkgever’

“Ben je goed voor je mensen, dan zijn je mensen goed voor jou”. Zo duidt Marriët de Jonge, hoofd P&O bij Van Gelder, de tiende plek van de infra-aannemer uit Elburg op de lijst van Beste Werkgever 2016. Het honderd jaar oude familiebedrijf staat voor de eerste keer in de top 10.

“We zijn een echt no-nonsense bedrijf, dus de vlag gaat hier niet van uit,” gaat De Jonge verder. “Het is wel een leuke bevestiging van wat we zelf al wisten: Van Gelder is een fantastisch bedrijf om voor te werken. Dat uit zich onder meer in de persoonlijke aandacht die we voor iedere medewerker hebben.”

Gezonde mix

Van Gelder, dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert, heeft in de afgelopen periode volgens De Jonge geen ander personeelsbeleid gevoerd. “Nee, dat kan de top-10-notering niet verklaren. We hebben wel een hele gezonde mix van jonge medewerkers en oudere, vakvolwassen, mensen. Er is ook weinig verloop en we hebben de crisis goed doorstaan. Ik denk ook dat de diversiteit van onderhanden projecten ons aantrekkelijk maakt.”

Korte lijnen, stabiel en weinig poespas. Dat wordt gewaardeerd.

De Jonge weet zeker dat het feit dat Van Gelder een familiebedrijf is, maakt dat het er prettig werken is. “Korte lijnen, stabiel en weinig poespas. Dat wordt gewaardeerd.”

Het hoofd P&O noemt een paar keer de persoonlijke aandacht die er voor iedere medewerker is. “Niet alleen tijdens het functioneringsgesprek, maar continu. Als een leidinggevende ziet dat iemand op het werk eens wat moeilijk loopt, wordt hem aangeraden al preventief naar de bedrijfsarts te gaan. En loopt hier eens iemand vast in het leven dan durven we tijd en geld in herstel te investeren. Ofwel: een goede balans tussen geven en nemen.”

Top 10

De top 10 van Beste Werkgevers in de bouw is een afgeleide van het salarisonderzoek dat Cobouw jaarlijks samen met Berenschot houdt. Deelnemers aan het onderzoek kunnen, gemotiveerd, aangeven wat in hun ogen de beste werkgever is. De lijst verschilt in de afgelopen jaren niet veel van de Cobouw50 en binnen de top 10 is het voornamelijk stuivertje wisselen. Dit jaar staat er voor een eerst een nieuwkomer in de top 10: Van Gelder pikt de tiende plaats in van afvaller Ballast Nedam.

Meest genoemde redenen om bij een bedrijf uit de top 3 te willen werken, zijn de grootte van het bedrijf, de uitdagende projecten en het imago van de werkgever.

Morgen meer over het salarisonderzoek op deze website en in het Cobouw-weekblad: De zorgen over de opvolging van uitstromend personeel.

Bekijk het volledige onderzoeksrapport.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels