nieuws

Architectenbureau One wint opnieuw kustverdedigingsopdracht New York

bouwbreed 107

Architectenbureau One wint opnieuw kustverdedigingsopdracht New York

De combinatie van ingenieursbureau AECOM, BIG-Bjarke Ingels Group en het Nederlandse architectenbureau One Architecture heeft een omvangrijke opdracht voor de kustbescherming van Manhattan (New York) binnengehaald.

Het betreft het ontwerp van het Lower Manhattan Coastal Resilience (LMCR), een 5 kilometer lange geïntegreerde kustbescherming gericht op het verminderen van overstromingsrisico’s als gevolg van stormen en zeespiegelstijging.

Het project bevindt zich in de punt van Manhattan van Montgomery Street aan de oostzijde van het eiland tot het noordelijke einde van Battery Park City. Behalve beschermen moet het LMCR ook de toegang tot het waterfront en de openbare ruimte in de omgeving verbeteren.

Tweede kustbeschermingsopdracht voor One Architecture

One Architecture werkt momenteel in New York al aan het East Side Coastal Resilience-project (ESCR). Dat doet het bureau samen met BIG en Arcadis. Bedoeling is dat volgend jaar daadwerkelijk wordt begonnen met de aanleg van dit deel. Wanneer de bouw van het LMRC start, is nog niet bekend.

 

Reageer op dit artikel