nieuws

Wie zijn de best presterende bouwers van Nederland? De lijst

bouwbreed 279

Wie zijn de best presterende bouwers van Nederland? De lijst

Hoewel de presentatie van onze lijst in 2016 volledig is veranderd, blijft de kern van de Cobouw50 natuurlijk de ranglijst met de vijftig grootste bouwbedrijven in ons land, gemeten naar omzet. Daarbij baseren wij ons op de gedeponeerde jaarverslagen over 2015.

De lijst vind je hier. 

Al sinds het begin, nu zeven jaar geleden, werken wij bij het samenstellen van de lijst intensief samen met PwC. In opdracht van Cobouw berekent dit accountantskantoor jaarlijks de totale performance van de Cobouw50-bedrijven.

Wie kreeg dit jaar de

Wie kreeg dit jaar de
Daarbij wordt de nettowinst meegewogen, maar bijvoorbeeld ook het rendement op het werkzaam vermogen, de benutte leencapaciteit en de solvabiliteit. 

Zo ontstaat ieder jaar een interessante lijst. Welke bouwer stelde teleur? Welke overtrof zichzelf? 

Cobouw50 magazine

De belangrijkste movers en shakers op de lijst hebben we uiteraard gesproken voor u. Zij delen de geheimen van hun bedrijfsvoering in het Cobouw50-magazine.
Ook koppelen we een thema aan de lijst: dit jaar is dat jong. De markt trekt aan, maar er is een gebrek aan handjes in de bouw. Wat doen werkgevers om jong talent te interesseren en vast te houden? Hoe kijken jongeren aan tegen de bouw? En, kijkend naar de personeelsopbouw: hoe jong, of hoe oud, is de sector eigenlijk? 

Al deze vragen komen aan bod in het Cobouw50-magazine, dat je ook los kunt bestellen

Nog even vergelijken met de lijst van vorig jaar? Die vind je hier. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels