nieuws

Internationale prijs voor Rotterdams restauratieproject

bouwbreed Premium 25

Internationale prijs voor Rotterdams restauratieproject

De restauratie van het Justus van Effencomplex in Rotterdam heeft de 2016 World Monuments Fund/Knoll Modernism Prize in de wacht gesleept. De prijs wordt uitgereikt aan restauratie-architecten Molenaar & Co, Hebly Theunissen en Michael van Gessel landscapes.

In opdracht van de volkshuisvesting Woonstad Rotterdam is het in 1922 ontworpen complex gerenoveerd en gerestaureerd. De vernieuwing vond plaats tussen 2010 en 2012. Het gebouw moest onder meer voldoen aan moderne energieprestatie- en wooncomforteisen. Jurriëns Bouw was de aannemer van het project.

De jury prijst de architectonische betekenis, de bijdrage aan de toekomst van de wijk Spangen, en de uitmuntende manier waarop de architecten het complex nieuw leven hebben ingeblazen. Het laat zien dat sociale huisvesting meer kan zijn dan simpelweg het verstrekken van woonruimte, aldus de jury.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De uitreiking vindt 5 december plaats in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

Reageer op dit artikel