nieuws

SGP op bres voor Zeeuwse bouwers om kazerne

bouwbreed Premium 21

SGP op bres voor Zeeuwse bouwers om kazerne

Zeeuwse bouwbedrijven maken geen schijn van kans om mee te bouwen aan de Marinierskazerne in Vlissingen. Dat concludeert de SGP, schrijft nieuwsmedium PZC.

De SGP doelt op de aanbesteding van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne, een kazerne die ruimte moet bieden aan 1800 mariniers en ongeveer 140 voetbalvelden groot wordt. Het ministerie van Defensie wil de opdracht integraal aanbesteden (ontwerp, bouw, exploitatie en financiering). Alleen hele grote bouwbedrijven komen daarvoor in aanmerking, vreest de SGP.

De politieke partij wil dat het ministerie de opdracht opknipt. “Bij de aanbesteding zou de eis worden gesteld dat de winnaar 30 procent diensten of werk af moet nemen bij de lokale ondernemingen”, stelt de SGP. “Maar wie controleert dat?”

Het is de bedoeling dat de bouw van de kazerne eind 2018 begint.

Reageer op dit artikel