nieuws

Eigen Haard: alleen in zee met FSC-gecertificeerde aannemers

bouwbreed Premium 67

Eigen Haard: alleen in zee met FSC-gecertificeerde aannemers

Woningstichting Eigen Haard roept corporaties, gemeenten en andere opdrachtgevers op alleen nog maar in zee te gaan met bouwbedrijven die duurzaam hout inkopen bij gecertificeerde bedrijven.

De woningcorporatie heeft daartoe dinsdag een manifest onthult bij het renovatieproject ‘Het Schip’ in Amsterdam. De onthulling vormt de aanloop naar FSC Friday aanstaande vrijdag, de internationale dag waarop duurzaam bosbeheer centraal staat.

Eigen Haard werkt zelf uitsluitend met FSC-gecertificeerde bedrijven in nieuwbouw en renovatie. “Voor ons is dat vanzelfsprekend”, zegt Peter Hildering, directeur Vastgoedbeheer van Eigen Haard. “Alleen met duurzaam bosbeheer voorkomen we ontbossing. Als herkomst van hout cruciaal is, dan is kiezen voor gecertificeerde bedrijven dat ook. Alleen zij kunnen aantonen dat hout uit een goed beheerd bos komt. En dat waarderen we enorm”.

Geen excuses meer voor opdrachtgevers

Volgens FSC Nederland zijn er inmiddels voldoende FSC-gecertificeerde aannemers beschikbaar; in acht jaar tijd steeg hun aantal van vijftig naar ruim 1200. Volgens adjunct-directeur Arjan Alkema van FSC Nederland zijn er dus geen excuses meer voor opdrachtgevers. Het initiatief van Eigen Haard noemt hij niettemin fantastisch. “En het is hard nodig, want de meeste opdrachtgevers in de bouw hebben nog te weinig oog voor die duurzame herkomst.”.

Reageer op dit artikel