nieuws

Bouwproductie groeit nauwelijks in Nederland

bouwbreed 6

Bouwproductie groeit nauwelijks in Nederland

De bouwproductie in de negentien landen van de eurozone is in juli met 1,8 procent gestegen ten opzichte van juni. In vergelijking met juli 2015 bedroeg de groei 3,1 procent. Nederland deed het minder goed.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei van de bouwproductie was op maandbasis het sterkst in Frankrijk (+4,8 procent), Slovenië (+2 procent), Spanje (+1,9 procent) en Duitsland (+1,8 procent). Ten opzichte van juli 2015 nam de bouwproductie het hardst toe in Spanje (+12 procent), Zweden (+10 procent) en Frankrijk (+3,3 procent).

Beperkte groei in Nederland

In Nederland daalde het bouwvolume op maandbasis met 0,3 procent. Vergeleken met vorig jaar juli was er sprake van een stijging met 0,6 procent. Nog niet eerder dit jaar kwam de groei zo laag uit als in juli.

In alle 28 landen van de Europese Unie steeg de bouwproductie in juli met 1,1 procent in vergelijking met juni en met 1 procent vergeleken met juli 2015. De grootste daling op maand- en jaarbasis deed zich voor in Midden-Europese landen. Op maandbasis presteerden Slowakije (-11 procent) en Hongarije (-3,2 procent) het slechtst. Op jaarbasis deden Slowakije (-23,3 procent), Hongarije (-17,6 procent) en Polen (-15,1 procent) het niet goed.

Reageer op dit artikel