nieuws

OTIB volgt jonge techneuten op Lowlands

bouwbreed 4

OTIB volgt jonge techneuten op Lowlands

Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) gaat een videoverslag maken van de opbouw van het muziek- en cultuurfestival Lowlands. Jonge techneuten van vijf installatiebedrijven worden tijdens de ‘making of’ van het festival op de voet gevolgd.

Het project heeft als doel middels een virtual reality (VR) film de laatste ontwikkelingen binnen de techniek in beeld te brengen. Het gaat om medewerkers van installatiebedrijven MTD Groep (watertechniek), The Powershop (stroomvoorziening), Gigtech (draadloos internet, telefonie en glasvezel)  LedLease (led-systemen en design), en Tenfeet (audiovisuele aankleding en design).

Voorlichting

De VR-film wordt gebruikt als voorlichtingsmateriaal voor onderbouwscholieren van het voortgezet onderwijs. Het heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor de technische installatiebranche. “We weten dat het beeld dat jongeren hebben over de branche niet altijd klopt. Daarom kiezen we voor nieuwe middelen om vooral een meer up to date beeld te laten zien. Lowlands biedt ons die mogelijkheid. Techneuten van nu inspireren de vaktalenten van morgen door vlogs”, aldus projectleider Jorn Marks van OTIB.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels