nieuws

‘Dieven zijn brutaal geworden’

bouwbreed 42

‘Dieven zijn brutaal geworden’

‘‘Een hekje om een bouwplaats is tegenwoordig niet meer genoeg. Dieven zijn brutaal geworden. Ze rijden ’s nachts met een vrachtwagen voor om een partij rijplaten te stelen. Wij worden elke dag wel door een aannemer gebeld dat er koper is geknipt of diesel is gestolen. Of wij alsjeblieft voor beveiliging kunnen zorgen. Dat regelen wij dan binnen 24 uur.

Op de bouwplaats bekijk ik hoe ik de klant het beste kan helpen. Ik maak opnamen om een helder beeld te krijgen van de situatie. Waar kunnen ze binnenkomen? De beveiliging moet feilloos aansluiten bij de aanwezige waardevolle spullen en de risicogebieden. 

Communicatie

Ik weet wat de apparatuur kan en waar ik haar moet positioneren voor het beste resultaat. Dat leg ik uit aan de klant, want die heeft soms andere verwachtingen. Daarom moet je in dit beroep goed kunnen communiceren. Het belang van de klant is altijd bepalend. Het gaat erom wens, verwachting en realisatie op één lijn te brengen. 

De keuze of een camera buiten of inpandig wordt geplaatst hangt af van de spullen die er op de bouwplaats aanwezig zijn en waar ze liggen. In volle binnensteden kan het gebeuren dat er geen ruimte is voor buitencamera’s. Dan ben je aangewezen op inpandig beveiligen. 

Preventie

Wij zijn met onze camera’s, vlaggen en groene verlichting zichtbaar aanwezig op een bouwplaats. Van die signalen gaat een preventieve werking uit. Desondanks heb je altijd lieden die het toch proberen. Die lopen vrijwel zeker tegen de lamp. Bij onraad drukt onze meldkamer meteen op de alarmknop en gaat de politie ter plaatse. Als ik een mailtje ontvang dat er mensen zijn aangehouden ben ik blij, want daar doe ik het voor.

Ik heb door dit werk de bouw goed leren kennen. Ik vind het een interessante wereld. Ik heb grote bewondering voor de indrukwekkende prestaties die de bouw levert. Ook met de mensen die er werken kan ik goed opschieten. Ze zijn eerlijk en recht door zee. Afspraak is bij hen afspraak. Daar ben ik zelf ook van, dat vind ik een prettige manier van werken.’’

Naam: Frank Thiescheffer (29)
Beroep: Bouwplaatsbeveiliger van Bouwatch in Assen
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels