nieuws

Studenten bouwen aan eigen woning

bouwbreed Premium 26

Studenten bouwen aan eigen woning
Bouwmeester Media

Utrechtse studenten zijn begonnen met de verbouwing van de Stadsoase Utrecht. Onder begeleiding van Weever Bouw bouwen de studenten aan hun eigen studentenkamer. Het project omvat het ombouwen van een deel van een voormalig ROC tot studentencomplex.

De verbouwing van de Stadsoase is onderdeel van een groter geheel: project Krachtstation. Het voormalig ROC moet naast een studentencomplex, ook dienen als wijkcentrum. Het Krachtstation, vormgegeven door architectenbureau HIK Ontwerpers, moet uiteindelijk 216 studentenkamers herbergen, alsmede kleine bedrijven, ateliers, horeca, kinderopvang, een sportschool en bioscoop.

Korting

Circa honderd studenten klussen mee aan hun toekomstige studentenkamer. Hiermee krijgen ze tien procent korting op de huurprijs. De eerste kamers worden naar verwachting eind september opgeleverd. Van der Leij Vastgoed verhuurt de woningen.

Bedenker en initiatiefnemer Nathan Rozema is blij dat het project van start is gegaan: “We willen deze opzet ook verder in de markt zetten. We hopen dat dit de opstap vormt voor meer van dergelijke projecten, in andere wijken en andere steden”.

Reageer op dit artikel