nieuws

Hegeman slankt verder af

bouwbreed Premium 166

Hegeman slankt verder af

Hegeman slankt verder af. De Twentse bouwonderneming verkoopt zijn dochterbedrijf Heldoorn, alsmede het 75-procentsbelang in Hegeman Noord. Voor dochterbedrijf Hodes, specialist in modulaire huisvesting, wordt bovendien een “financieel krachtige, strategische partij” gezocht die 50 procent van de aandelen wil overnemen.

Dat heeft directeur Adriaan Visser maandagmiddag bekendgemaakt. De ingreep is volgens hem nodig om Hegeman, dat een aantal verliesgevende jaren achter de rug heeft, er weer boven op te helpen.

Vrijdag werd al bekend dat Hegeman zijn belang van 50 procent in Sallandse Wegenbouw heeft vervreemd. Koper is Johan Middelkamp, dat reeds de helft van het infrabedrijf in handen had.

Kern

De onderneming die overblijft zal ongeveer 140 medewerkers tellen en goed zijn voor een omzet van rond de 90 miljoen. Het bedrijf zal dit jaar door de genomen maatregelen en herfinanciering een operationele winst boeken, aldus Visser. De orderportefeuille is, mede door een aantal groet opdrachten, tot medio 2018 “goed gevuld”.

De kern van het nieuwe Hegeman bestaat uit twee onderdelen: Aannemingsmaatschappij ABM en Hegeman Beton- en Industriebouw.

Visser volgde begin dit jaar directeur-eigenaar Leo Hegeman op als bestuursvoorzitter van Hegeman. Enkele maanden daarvoor trok de bouwer de stekker uit de drie verliesgevende dochters Nimberg, Hegeman Oost en Hallink&Hammink. Dat was het eerste signaal dat Hegeman er financieel slecht voor stond.

Van Wijnen

Bouwbedrijf Heldoorn, dat vorig jaar een omzet had van 15 miljoen, wordt overgenomen door van Van Wijnen. Het Baarnse bouwconcern versterkt daarmee zijn werkgebied rondom Zwolle. Heldoorn, actief in de markten nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie, blijft in grote mate zelfstanding en onder de huidige directie operen.

“Voor Heldoorn betekent de overname: meer groeikansen dankzij het grote Van Wijnen-netwerk”, laat directievoorzitter Edwin van den Berg van Van Wijnen weten. “De overname zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit en werkgelegenheid in de regio.”

Het 75-procentsbelang in Hegeman Noord is verkocht aan de minderheidsaandeelhouders in deze onderneming.

Reageer op dit artikel